Αναγνώριση της προσφοράς του Πολιτικού Προσωπικού στο ΥΠ.ΕΘ.Α

6 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 6/10/2020

 

Μετά από τριάντα και πλέον χρόνια , η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α αναγνωρίζει δημόσια την προσφορά του Πολιτικού Προσωπικού στην Άμυνα της χώρας.

Κλείνοντας ένας πρώτος κύκλος συνεχούς πολεμικής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων , που διήρκησε σχεδόν τρεις μήνες ,φέρνοντας μηχανές και ανθρώπινο δυναμικό στα όρια τους, έφτασε η ώρα του πρώτου απολογισμού.

Είναι παραπάνω από προφανές ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι ανταποκρίθηκαν στον υψηλότερο βαθμό , με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η μόνη διαφορά με τις προηγούμενες φορές είναι η ηθική και όχι μόνο, αναγνώριση της προσφοράς του Πολιτικού Προσωπικού .

Για πρώτη φορά με επιστολή του προς το Πολιτικό Προσωπικό, ο  Γ. Γραμματέας ΥΠ.ΕΘ.Α κ. Αντώνης Οικονόμου, αφού το ευχαρίστησε για την καθολική και συνεχή παρουσία του εν μέσω καλοκαιρινών αδειών στις μονάδες του, έκανε γνωστό δημόσια ότι συνεισφέρει ισάξια και αντιμετωπίζεται ισότιμα .

Τέλος , με προσωπική του παρέμβαση, οι όποιες χρηματικές αποζημιώσεις θα είναι ισάξιες για όλα τα στελέχη του Υπουργείου χωρίς διακρίσεις μεταξύ Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού.

Ως Ομοσπονδία είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ακολουθούν και άλλες πρωτοβουλίες που θα ενδυναμώσουν τη θέση των συναδέλφων με ποιοτικά αλλά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, ολοκληρώνοντας την ένταξη του Πολιτικού Προσωπικού  στις δομές της Άμυνας, όπως αυτή θα εκσυγχρονιστεί το επόμενο διάστημα .

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΥΕΘΑ