Ν. Τ. Ιωαννίνων – Πανηπειρωτική δράση για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας – Τετ.16.02

15 Φεβρουαρίου 2022


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων ΑΔΕΔΥ-ΕΛΜΕ Ιωαννίνων- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Πανηπειρωτική  δράση για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ, ύστερα από την κοινή σύσκεψη που είχαν στις 31/01/2022, συναποφάσισαν την πραγματοποίηση πανελλαδικών δράσεων για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας που αφορούν όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά ολόκληρη την κοινωνία, όπως:

  • Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία,
  • Μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία – Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα,
  • Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα χιλιάδες οργανικά κενά,
  • Αυξήσεις στους μισθούς,
  • Παιδαγωγική ελευθερία και Δημοκρατία στα σχολεία – κατάργηση των δοτών «αιρετών» από τα υπηρεσιακά συμβούλια,
  • Τηλεκπαίδευση.

 

 Στην Περιφέρεια της Ηπείρου την Τετάρτη, 16 του Φλεβάρη του 2022 θα γίνει συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων (απέναντι από την Περιφέρεια), ώρα 13:00 και πορεία.

Την παραμονή Τρίτη, 15 του Φλεβάρη του 2022 θα γίνουν επισκέψεις στους εργασιακούς χώρους, συνέντευξη τύπου και συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών  στις 18.30 μ.μ. ,  σε κατάλληλη αίθουσα στο ξενοδοχείο DU LAC.

Για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ως εξής:

  • Για την περιφέρεια Ηπείρου (Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία) την Τετάρτη 16 του Φλεβάρη του 2022, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, καλούν όλες τις συναδέλφισσες  και τους συναδέλφους στην Εκπαίδευση  να πάρουν μέρος  στις  δράσεις . Επίσης καλούν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων στο Υπόλοιπο Δημόσιο να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις, να παρευρεθούν στην συγκέντρωση των συνδικαλιστικών στελεχών. γιατί ο κοινός  αγώνας είναι προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων.

  

ΝΤ Ιωαννίνων – Πανηπειρωτική δράση για την ανάδειξη των ζητημάτων της παιδείας

Αφίσα – Περιφέρεια Ηπείρου – Ημέρα Δράσης για την Παιδεία

Print Friendly, PDF & Email



Source link