Στήριξη στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Γιώργο Χαρίση

30 Σεπτεμβρίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ
Γιώργο Χαρίση

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του δημάρχου Αλίμου Α.. Κονδύλη να κινηθεί δικαστικά εναντίον του μέλους του μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ Γ. Χαρίση, ασκώντας αγωγή, επειδή εξέφρασε μαζί με 18 ομοσπονδίες και σωματεία του δημοσίου (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΓΕΔΥ, Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, ΠΟΠΟΚΠ, ΠΣΕ ΟΓΑ ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ Αγροτών, ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, ΣΕΠΕ «η Αθήνα», Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ηρακλείου, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, Σύλλογος Εργαζομένων Yπ. Γεωργίας N.Αττικής, Σωματείο Οδηγών Μηχανικών Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, Σωματείο Εργαζομένων «Ασκληπιείου» Βούλας, ΠΑΣΕΚΔΑΠ) την αλληλεγγύη του στη συναδέλφισσα Αναστασία Παπαχρίστου, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων Δήμου Αλίμου και αναδημοσίευσε τις αποφάσεις τους στα προσωπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης του.

Η Εκτελεστική Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη και το ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. της 2ας του Μάρτη 2021, δηλώνει πως δε θα επιτρέψει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και καλεί τον δήμαρχο να αποσύρει τώρα την αγωγή και να εγκαταλείψει και κάθε σχέδιο για άσκηση αγωγών σε βάρος συνδικαλιστικών οργανώσεων και φυσικών προσώπων.

Είναι απαράδεκτο η ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση να μεταφέρονται στις δικαστικές αίθουσες και να προσλαμβάνουν προσωπικό χαρακτήρα. Η άσκηση πολιτικής κριτικής και η έκφραση αλληλεγγύης σε συνδικαλιστές/τριες που διώκονται, είναι κατακτημένο δικαίωμα και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι διατεθειμένο να το διαπραγματευτεί.

Τέλος η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις ομοσπονδίες, τα Νομαρχιακά της Τμήματα και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να μην επιτρέψουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ορθώνοντας τείχος προστασίας απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, που με τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, θέλει να τσακίσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις των εργαζομένων στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Στήριξη στο μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ Γιώργο Χαρίση

Print Friendly, PDF & Email



Source link