Να συνεχίσει να λειτουργεί το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

[ad_1]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να συνεχίσει να λειτουργεί το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην απόφαση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., να κινήσει διαδικασίες έξωσης, με συνέπεια το κλείσιμο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ)

Το ΜΚΙΕ στεγάζεται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου και αποτελεί από το 2011 μια αυτοοργανωμένη δομή αλληλεγγύης που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας, φάρμακα, παιδικές τροφές και γάλα σε όλους τους πολίτες που τα έχουν ανάγκη. Στο απόγειο της οικονομικής κρίσης, τα έτη 2014-15, με τον αποκλεισμό από το Εθνικό Σύστημα Υγείας 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών, το ΜΚΙΕ υπήρξε το καταφύγιό τους όπου μπορούσαν να λάβουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας και φάρμακα.

Όμως και σήμερα, που υποτίθεται ότι η χώρα βγαίνει από την οικονομική κρίση, η λειτουργία του είναι συνεχής αποδεικνύοντας ότι μεγάλο μέρος πολιτών συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός του δικτύου προστασίας. Συνεπώς η έξωσή του θα έχει ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη εκατοντάδων ασθενών.

Όλα αυτά τα χρόνια εθελοντές γιατροί και πολίτες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και χιλιάδες πολίτες προσφέρουν φάρμακα και άλλα υλικά, αφού το ΜΚΙΕ δεν έχει ζητήσει ποτέ κρατική χρηματοδότηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμώντας ότι η κοινωνική προσφορά του ΜΚΙΕ είναι πολύτιμη, ζητάει να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Να συνεχίσει να λειτουργεί το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Print Friendly, PDF & Email

[ad_2]

Source link