Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας

11 Μαΐου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις, εκ μέρους της Διοίκησης του Γ.Ν. Πρέβεζας, σε βάρος εκλεγμένων συναδέλφων, που κορυφώθηκαν την Παρασκευή, 7 Μαΐου 2020, με την καρατόμηση, από τις θέσεις προϊσταμένων, της Προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και μέλους του Δ.Σ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας, ενός ακόμη μέλους του ΔΣ, μιας συναδέλφου, καθώς και μιας τομεάρχη.

Είναι φανερό ότι στόχος του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου είναι η καλλιέργεια κλίματος φόβου στους συναδέλφους, στοχοποιώντας, πρώτα από όλους, τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου, που, με συνέπεια, διεκδικεί την κάλυψη των αναγκών των υγειονομικών και των ασθενών.

Ιδιαίτερα, στην περίοδο της αντιμετώπισης της επιδημίας, αντί για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων του Σωματείου για άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου με προσωπικό και εξοπλισμό και τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασίας της υγείας ασθενών και εργαζομένων, οι διοικήσεις του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ επέλεξαν την κλιμάκωση των διώξεων.

Η «απάντηση» της Διοίκησης στη δράση του Σωματείου, που οργάνωσε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε συντονισμό με  Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα του νομού Πρέβεζας και συμμετείχε στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των υγειονομικών στις 7 και 28 Απρίλη και την ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς, ήταν η καρατόμηση των συναδέλφων.

 Το περιστατικό τρομοκρατίας σε βάρος συναδέλφων στο νοσοκομείο Πρέβεζας δεν είναι μεμονωμένο, αλλά προστίθεται σε παρόμοια περιστατικά απειλών και «προειδοποιήσεων» προς συνδικαλιστικά στελέχη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλα τα Σωματεία των εργαζομένων να καταδικάσουν τις συνδικαλιστικές διώξεις στο Γ.Ν. Πρέβεζας και να απαιτήσουν την άμεση ανάκλησή τους.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας

Print Friendly, PDF & Email



Source link