Με αφορμή την παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης στο ΠΓΑ Λέσβου

19 Φεβρουαρίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης
στο ΠΓΑ Λέσβου

H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την από 14/02/2020 καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου, καταγγέλλει την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης από τους προϊσταμένους του Τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της υπηρεσίας ασύλου στο ΠΓΑ Λέσβου. Με αστήρικτα επιχειρήματα αμφισβητούν τη νομιμότητα της επικείμενης επίσκεψης μελών του ΔΣ του Σωματείου σε χώρους εργασίας καταλογίζοντας προσπάθεια παρακώλυσης της λειτουργίας του ΠΓΑ Λέσβου.

Παρά την σαφή αναφορά του ΔΣ του σωματείου ότι σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση και διανομή υλικού στα μέλη του, όπως προβλέπεται στο ν. 1264/1982, οι προϊστάμενοι της υπηρεσίας ασύλου και του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής απαγορεύουν στην πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του σωματείου Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου να επισκεφτούν τους εργαζόμενους-μέλη τους και να τους ενημερώσουν.

Θεωρούν τη συνδικαλιστική ενημέρωση και επικοινωνία «κώλυμα» στην εργασία των συναδέλφων/ισσών, και «διακοπή προγραμματισμένων ενεργειών, σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης»!

Δηλώνουμε ξεκάθαρα: η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση είναι καθολικό δικαίωμα και κατάκτηση, δεν μπορεί να περιορίζεται από κανέναν. Γίνεται μέσα στους χώρους δουλειάς και όχι κρυφά και «εκτός ωραρίου», σαν  να είναι παράνομη δραστηριότητα.

H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την άρση κάθε ενέργειας που παρεμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Με αφορμή την παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης στο ΠΓΑ Λέσβου

Print Friendly, PDF & Email



Source link