Κωλυσιεργία εκτέλεσης δικαστικής απόφασης - ΑΔΕΔΥ

28 Ιουλίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κωλυσιεργία εκτέλεσης δικαστικής απόφασης

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.ΕΔ.Υ., με έκδηλη ανησυχία παρακολουθεί την αντίδραση της Διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας σχετικά με ακυρωτική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία ακυρώθηκε ο αποκλεισμός του συναδέλφου μας Γ.Μ, από τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών του ΥΠΕΝ, επειδή ο συνάδελφος αυτός δεν προέβη σε αξιολόγηση των υφισταμένων του συμμετέχοντας σε νόμιμη απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

Η Διοίκηση όφειλε, από τη στιγμή που της κοινοποιήθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου, να συμμορφωθεί άμεσα με την απόφαση αυτή, όπως έχει πρωτίστως συνταγματική υποχρέωση (άρθρο 95 του Συντάγματος). Αντ’ αυτoὐ απέστειλε έγγραφο προς το Υπουργείο Εσωτερικών, θέτοντας, αλλά και δημιουργώντας μας πληθώρα ερωτημάτων.

Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση, αποτελεί κωλυσιεργία ώστε να μην εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών παρά τις συνεχείς έγγραφες οχλήσεις της Διοίκησης του ΥΠΕΝ, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα.

H κατάσταση που δημιουργήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθεί αίτηση συμμορφώσεως προς το Θ΄ Τμήμα του εν λόγω Δικαστηρίου για να διαπιστωθεί η καθυστέρηση και η άρνηση του Υπουργείου να εκτελέσει την εν λόγω δικαστική απόφαση.

 Ύστερα από τα παραπάνω, Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών να δώσει εντολή στην Διοίκηση, έτσι ώστε να συμμορφωθεί πλήρως με την δικαστική απόφαση. Σε διαφορετική περίπτωση θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα (αγωγές, μηνύσεις) έτσι ώστε, να αποκατασταθεί η νομιμότητα και το Kράτος Δικαίου.

Η δικαίωση του συναδέλφου μας αποτελεί δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στη συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Κωλυσιεργία εκτέλεσης δικαστικής απόφασης

Print Friendly, PDF & Email



Source link