Καταγγελία για την απαράδεκτη στάση της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών

10 Ιουνίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγελία για την απαράδεκτη στάση της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών

Πληροφορηθήκαμε, ύστερα από ανακοίνωση από του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και της ΟΔΠΤΕ, πως μετά από αίτημα του συλλόγου για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον COVID 19,  απειλήθηκαν, από την Πρύτανη του ιδρύματος, με παραπομπή στα πειθαρχικά όργανα και στις εισαγγελικές αρχές η Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καταγγέλλει αυτή την απαράδεκτη στάση της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου, απέναντι στους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι στην περίοδο της πανδημίας διεκδίκησαν την άμεση λήψη μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Καλούμε την Πρύτανη του Πανεπιστημίου να ανακαλέσει άμεσα τους χαρακτηρισμούς περί ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών και τις απειλές για πειθαρχικές και ποινικές διώξεις που απευθύνει προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων.

Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Θα μας βρουν απέναντι σε οποιεσδήποτε πρακτικές επιδιώκουν να βάλουν εμπόδια στην συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Καταγγελία για την απαράδεκτη στάση της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών

Print Friendly, PDF & Email



Source link