Επιστολή – Απαλλαγή Υπαλλήλων από διοικητικές κυρώσεις

28 Ιανουαρίου 2020


Προς:

Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Λειτουργία Επεξεργασίας Δηλώσεων

Περιουσιακής Κατάστασης

Λένορμαν 195 & Αμφιαράου

Αθήνα – ΤΚ 104 42

 

Θέμα: Απαλλαγή Υπαλλήλων από διοικητικές κυρώσεις

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, από το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ιωαννίνων, έχουν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα σε υπαλλήλους της Περιφέρειας Ηπείρου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου, επειδή δεν προέβησαν σε επιβεβαίωση των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) και Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ)  για τα έτη 2016, 2017 και 2018, λόγω αλλαγής του νομοθετικού καθεστώτος.

Όπως προκύπτει και από τη γνωμοδότηση της νομικής μας συμβούλου, την οποία σας επισυνάπτουμε, η επιβολή τέτοιας κύρωσης χωρίς σαφή και ρητό κανόνα δικαίου που να την προβλέπει, είναι νομικά ανεπίτρεπτη.

Η ρύθμιση του άρθρου 10 παρ.4 ν.4571/2018 δεν θεσπίζει υποχρέωση προς επιβεβαίωση των δηλώσεων ΔΚΠ και ΔΟΣ που είχαν υποβληθεί από τους υποχρέους τα έτη 2016, 2017 και 2018 (εφόσον δεν μετεβλήθη το περιεχόμενό τους), η παράβαση της οποίας να επισύρει οιασδήποτε μορφής κύρωση.

Ύστερα από τα παραπάνω η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας καλεί να απαλλάξετε τους υπαλλήλους από τις διοικητικές κυρώσεις για τα έτη 2016-2017, καθώς και για την αυτόματη οριστικοποίηση των δηλώσεων που υπάρχουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΓΓΠ.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών (Φορέας Λειτουργίας Πληροφοριακών Συστημάτων).

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΡΑΤΗΣ

Επιστολή – Απαλλαγή Υπαλλήλων από διοικητικές κυρώσεις

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – επικαιροποίηση ΔΠΚ και ΔΟΣ

Print Friendly, PDF & Email



Source link