[ΔΤ] ΠΟΕ - ΥΕΘΑ για το επερχόμενο μισθολόγιο

1 Σεπτεμβρίου 2011

Οι θέσεις της Κυβέρνησης, σχετικά με το νέο Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως αυτές περιγράφονται στην πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, αποκαλύπτουν ότι η Κυβέρνηση υπαναχώρησε από όλες τις έως σήμερα δεσμεύσεις και υποσχέσεις της αθετώντας ακόμη και τις δεσμεύσεις προς το Δ.Ν.Τ.


Είναι γνωστό ότι μισθολόγιο με κραυγαλέες  διαφορετικότητες μεταξύ υπαλλήλων με τα ίδια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα υπάρχει μόνο στην Ελλάδα σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη  της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εικόνα της Κυβέρνησης μαρτυρά για μία ακόμη φορά την προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων ομάδων και συντεχνιών σε βάρος της ενιαίας και δίκαιης αντιμετώπισης του συνόλου του Δημοσίου Τομέα.

Η Κυβέρνηση μεθοδεύει τον πλήρη διαχωρισμό "νέων" και "παλαιών" υπαλλήλων, μέσω της διαφορετικής μισθολογικής τους μεταχείρισης, ενώ παράλληλα σχεδιάζει την επιβολή νέων περικοπών σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων  στο Δημόσιο.

Αντίθετα πρόκειται για ένα Μισθολόγιο που αντιστρατεύεται την αρχή "Υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά προσόντα, να αμείβονται με το ίδιο τρόπο" (αρχή που κατά κόρον χρησιμοποιήθηκε από την Κυβέρνηση για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους). Είναι πλέον φανερό ότι οδηγούμαστε σε νέα υποβάθμιση των αποδοχών με μεγάλους χαμένους, τόσο τους νεοεισερχόμενους όσο και τους χαμηλόμισθους στο Δημόσιο.

Επίσης, η αναφορά που γίνεται περί προσωπικής διαφοράς, συνεχίζει να συντηρεί τις ανισότητες με προνομιούχους Δ.Υ. και τους υπόλοιπους να εξωθούνται στο όριο της φτώχειας και της  ανέχειας.

Διεκδικούμε

  • Πραγματικό Ενιαίο Μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις στους χαμηλόμισθους υπαλλήλους του ΥΕΘΑ που θα  αποκαθιστά τις εσωτερικές ανισότητες μεταξύ των εργαζομένων
  • Άμεση ανάκληση όλων των περικοπών.

Η θέση της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ στοχεύει σε ένα Ενιαίο Μισθολόγιο που δεν θα συντηρεί ανισότητες τόσων χρόνων. Αυτές  που διαμορφώθηκαν με τα λάθη  Πολιτικής και  Πολιτικών που δημιούργησαν Δ.Υ. διαφορετικών ταχυτήτων έρμαια και ευάλωτους στις επιθυμίες των εκάστοτε Κυβερνήσεων.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι εμείς  οι Υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το προηγούμενο διάστημα είμαστε σημείο αναφοράς από όλους τους Υπουργούς της Κυβέρνησης ως οι χαμηλότερα αμειβόμενοι υπάλληλοι του Δημόσιου Τομέα.

Είναι θέμα ηθικής τάξεως για μια Κυβέρνηση που επικαλείται  την Ισονομία και την Διαφάνεια,   να αποκαταστήσει μια για πάντα την ενιαία αντιμετώπιση όλων των Δ.Υ. σε ένα κράτος Δικαίου.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή