Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ για τη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

12 Μαΐου 2011

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και γενικά  οι πολίτες του μεροκάματου και του καθημερινού μόχθου, που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, έδωσαν  και πάλι μεγάλο και βροντερό παρόν στην σημερινή απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε.


Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε, από το Πεδίον του Άρεως προς το Σύνταγμα και τη Βουλή, συμμετείχαν, με εκατοντάδες πανό, πάνω από 150.000 διαδηλωτές οι οποίοι με συνθήματα θυμού και οργής απαίτησαν, για άλλη μια φορά, την αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης, προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από την ομηρεία και  τη δουλεία των  ξένων αφεντικών που κερδοσκοπούν με πρωτόγνωρη πλεονεξία σε βάρος της οικονομίας της χώρας και ζήτησαν να σταματήσει αμέσως η επιδεινούμενη  και διευρυνόμενη βίαιη και βάρβαρη αφαίρεση δικαιωμάτων στην εργασία, την ασφάλιση, την ασφάλεια, το μισθό, τη σύνταξη και την ισοπέδωση  του κοινωνικού κράτους.

Τέλος οι διαδηλωτές, που δυστυχώς και πάλι με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου  «Προστασίας του Πολίτη», δεν κατάφεραν να φθάσουν στη Βουλή και να  επιδώσουν το ανάλογο ψήφισμα στον Πρόεδρο, αφού τα όργανα της αστυνομίας, τα οποία αντί να προστατεύσουν τους πολίτες που κάθε μέρα δέχονται ακόμη και θανατηφόρα κτυπήματα, πήραν εντολή, εκτός  των βίαιων συμπεριφορών, να πλημμυρίσουν το κέντρο της Αθήνας με  χημικά, δήλωσαν (οι απεργοί) σταθερά, καθαρά και ανυποχώρητα ότι:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

Οι κερδοσκόποι και οι τοκογλύφοι του εσωτερικού και του εξωτερικού δεν έχουν άλλο περιθώριο εκμετάλλευσης και ο χρόνος τους είναι ελάχιστος.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή γενική απεργία, καθώς και τη μεγαλειώδη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις.


Οι εργαζόμενοι, με τη μαζική συμμετοχή τους διατράνωσαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόϊκας και τα μνημόνια που οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στην εξαθλίωση και τη φτώχεια.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την πρωτοφανή αγριότητα, τον αυταρχισμό και τη βία που χρησιμοποίησε και σήμερα η κυβέρνηση για να κάμψει τους αγώνες των εργαζόμενων και να διαλύσει την απεργιακή πορεία στην Αθήνα.

Ο τραυματισμός δεκάδων διαδηλωτών, και ιδιαίτερα ο σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτή στο κεφάλι από γκλομπς των αστυνομικών δυνάμεων, μας παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους τραυματισμένους συναδέλφους και εύχεται τη γρήγορη ανάρρωσή τους.

Είναι φανερό ότι η σημερινή επίδειξη δύναμης από τις ειδικές δυνάμεις καταστολής αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια προώθησης και του νέου μνημονίου έχει αποφασίσει το «σπάσιμο» των κεφαλιών των διαδηλωτών και των παιδιών μας.

Ο αυταρχισμός και τα μέσα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάμψουν τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.

Ο αγώνας θα είναι διαρκείας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.