Για τις απολύσεις στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. 

8 Ιουλίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις απολύσεις στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. 

 

Στις 31.5.21 κοινοποιήθηκαν σε επτά εργαζόμενους του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού, οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας τους από τον διορισμένο από την υπουργό πολιτισμού εκκαθαριστή.

Με αυτή την απόφαση υλοποιούνται οι πρώτες απολύσεις εργαζομένων από την κυβέρνηση της ΝΔ σε φορέα του δημοσίου κι έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων, που έθεταν τους ίδιους εφτά εργαζόμενους στο ιδιότυπο καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας χωρίς κανένα μισθολογικό ή ασφαλιστικό δικαίωμα.

Πρόκειται για εργαζόμενους με πολυετή προϋπηρεσία στον φορέα που είχαν προσληφθεί από το 1997 έως το 2008 και σήμερα αναιτιολόγητα έχασαν την δουλειά τους, παρότι με ευθύνη της κυβέρνησης και της υπουργού πολιτισμού, ενώ θα έπρεπε σε εφαρμογή σχετικού νόμου να έχουν τοποθετηθεί μετά και την σύμφωνη γνωμοδότηση του ΑΣΕΠ σε προσωποπαγείς θέσεις στο ΥΠΠΟΑ, απολύθηκαν.

Είναι άλλη μία έκφανση, η πιο σκληρή, της ανάλγητης και αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει συστηματικά η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους. Δεν αρκεί πια η κατάργηση του οκταώρου, η περικοπή των αμοιβών των εργαζομένων, η περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τώρα σε μια πρόβα για το μέλλον προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων από εποπτευόμενους φορείς του Δημοσίου.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά:

  • Την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης του εκκαθαριστή του ΤΑΥΠΥΠΠΟ για τις απολύσεις των συναδέλφων.
  • Την άμεση εφαρμογή από την υπουργό πολιτισμού του άρθρου 7 του Ν. 4598/2019 και την τοποθέτηση των συναδέλφων σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου όπως προβλέπει και η σχετική θετική γνωμοδότηση του ΑΣΕΠ.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Για τις απολύσεις στο ΤΑΥΠΥΠΠΟ

Print Friendly, PDF & Email



Source link