Γενική Συνέλευση στη Βέροια

20 Ιουνίου 2017

"Εμείς επιθυμούμε πρώτοι απ’ όλους να αξιολογηθούμε, αλλά με το σωστό τρόπο!

Με αντικειμενικά κριτήρια, στόχους, περιγράμματα θέσεων, που θα εγγυώνται ότι ο καθένας μας αξιολογείται δίκαια και επιβραβεύεται. Μέχρι αυτό να επιτευχθεί, πρέπει όλοι μας ενωμένοι να αντισταθούμε και να συμμετέχουμε στην απεργία και στην αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης"
  

Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα της ομιλίας του Προέδρου της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ Χρήστου Μουστάκα, παρουσία του οποίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 17, η έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου μας στη ΛΑΦ Βέροιας.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος ανέλυσε τις θέσεις της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ για την αξιολόγηση. Προέτρεψε τους συναδέλφους να συμμετέχουν άφοβα στην απεργία και στην αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης, αφού σύμφωνα με γνωμοδότηση δικηγορικού γραφείου:

  1. Η πραγματοποιούμενη απεργιακή κινητοποίηση με την μορφή της αποχής από την άσκηση συγκεκριμένων καθηκόντων, είναι συμβατή με τις διατάξεις του ν.1264/1982.
  2. Η συμμετοχή σε απεργιακή κινητοποίηση οποιασδήποτε μορφής δεν μπορεί να επιφέρει πειθαρχικές ή άλλες διοικητικές συνέπειες εις βάρος των υπαλλήλων.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, πολύ μεγάλα ποσοστά, έως και 100%, προσωπικού μονάδων και υπηρεσιών έχουν δηλώσει αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης και έχουν παραδώσει τα έντυπα στα σωματεία τους.

Εκτός από το θέμα της αξιολόγησης, ο Χρήστος Μουστάκας, μίλησε για τους αγώνες και το έργο της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σύνταξη του νέου οργανισμού του ΥΠΕΘΑ, τις προσλήψεις – μετατάξεις, το ανθυγιεινό, το συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό, το ΤΑΜΠΥ, τη Διοικητική Μέριμνα και άλλα. Όπως φάνηκε από την ομιλία του, κυριότερος στόχος είναι η ανάδειξη της σημασίας του έργου του πολιτικού προσωπικού και της αναγκαιότητας της δυναμικής παρουσίας του στον Ελληνικό Στρατό.

Τη συνέλευσή μας τίμησε με την παρουσία του και ο Διοικητής της Ι ΜΠ, Στρατηγός Γεώργιος Βύνιος. Με έναν σύντομο χαιρετισμό, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας για την αμέριστη συμπαράστασή του στο Πολιτικό Προσωπικό και για την πλήρη ικανοποίησή του από όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Ι ΜΠ.

Στη γενική συνέλευσή μας παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ Γεώργιος Φωτόπουλος (304 ΠΕΒ), το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμος  Χατζηπασχάλης (424 ΓΣΝΕ), καθώς και τα ΔΣ των Συλλόγων «Η Άμυνα στη Θεσσαλονίκη» και «Δυτικής Μακεδονίας».