Μαζικό το συλλαλητήριο του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Λασιθίου, Σωματείων και φορέων στο Σελινάρι για τη δραματική κατάσταση των Νοσοκομείων στον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία. Την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ εκπροσώπησε ο Γιώργος Μακράκης.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Source link


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς

αναγκαστικών μετακινήσεων γιατρών

 

Είναι γνωστό το απαράδεκτο καθεστώς των αναγκαστικών μετακινήσεων γιατρών από νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε άλλες δομές υγείας, με αποφάσεις των διοικήσεων Υγειονομικών Περιφερειών και νοσοκομείων, προκειμένου να μπαλωθούν τα τεράστια κενά και η χρόνια υποστελέχωση, που αντιμετωπίζουν τμήματα και κλινικές των νοσοκομείων του δημόσιου συστήματος υγείας.

Μόνιμη επωδός των Διοικήσεων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, για τη δικαιολόγηση των αναγκαστικών μετακινήσεων αποτελεί η επίκληση έκτακτων αναγκών, ενώ είναι γνωστό ότι τα περισσότερα τμήματα στα νοσοκομεία της περιφέρειας λειτουργούν με βαριά υποστελέχωση ή στην καλύτερη περίπτωση με στελέχωση στα όρια της ασφαλείας, με αποτέλεσμα η παραμικρή μεταβολή στη δύναμη του τμήματος να οδηγεί σε εφημεριακή και λειτουργική κατάρρευση.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η απόφαση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ (14316/21-3-2024) που μετακινεί αναγκαστικά επτά γιατρούς νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας που λειτουργούν οριακά, στην παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Πτολεμαΐδας που καταρρέει από την έλλειψη προσωπικού.

Με την τελευταία όμως απόφαση (14316/21-3-2024) η Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ προχώρησε ακόμα παραπέρα, παραβιάζοντας ακόμα και αυτές τις διατάξεις του άρθρου 14 του νόμου 1264/82, των διατάξεων που προστατεύουν και διευκολύνουν τη συνδικαλιστική δράση. Αποφασίζουν τη μετακίνηση και του προέδρου του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, του συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Πέλλας, που με ιδιαίτερη ένταση τις τελευταίες εβδομάδες, πρωτοστατεί στους αγώνες που είναι σε εξέλιξη ενάντια στις αλλεπάλληλες αποφάσεις για αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών από τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ. Η Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ, μετακινώντας τον πρόεδρο της ΕΝΙΠ από το εφημεριακό πρόγραμμα της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών στην Πτολεμαΐδα, επιδιώκει με διοικητική εντολή να υποτάξει τους εκπροσώπους και τα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών, αποσκοπώντας μάλιστα στον παραδειγματισμό των υπόλοιπων συναδέλφων.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπό της και την από 22/03/2024 ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, ζητεί:

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2024.03.27 – Δελτίο Τύπου – Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς αναγκαστικών μετακινήσεων γιατρών

68 – ΟΕΝΓΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ _ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 3ΗΣ ΥΠΕ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΙΠ

Print Friendly, PDF & Email





Source link


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη της κινητοποίησης της ΟΕΝΓΕ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την υπ΄αριθμ. 13721/19-03-2024 απόφαση της ΟΕΝΓΕ, στηρίζει την κινητοποίηση που πραγματοποιεί την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, με αίτημα την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στο Υπουργείο Υγείας, ώρα 13:30.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

2024.03.26 – Δελτίο Τύπου – Στήριξη της κινητοποίησης της ΟΕΝΓΕ

Γ.Σ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

Print Friendly, PDF & Email





Source link


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη των κινητοποιήσεων της ΟΤΥΕ

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την υπ΄αριθμ. 16/19-03-24 και την υπ΄άριθμ. 17/22-03-24 αποφάσεις της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος, στηρίζει την 48ωρη απεργία που εξήγγειλε για τις 2 και 3 Απριλίου 2024, καθώς και την πενθήμερη απεργία από 08/04/2024 μέχρι 12/04/2024 με αιτήματα όπως αυτά αναγράφονται στο διεκδικητικό τους πλαίσιο.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2024.03.26 – Δελτίο Τύπου – Στήριξη των κινητοποιήσεων της ΟΤΥΕ

ΟΤΥΕ – Ανακοίνωση απεργιακών κινητοποιήσεων

Print Friendly, PDF & Email





Source link


ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου 2024, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Λασιθίου και κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του Γ.Σ.,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ

στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Λασιθίου την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 από τις 10:00πμ έως τις 15:00, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για τη δημόσια και δωρεάν υγεία και τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου που έχει προγραμματιστεί αυτήν τη μέρα στις 12 το μεσημέρι στο Σεληνάρι.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2024.03.21 – Ν.Τ. Λασιθίου – Κήρυξη Στάσης Εργασίας 28.03.2024

Print Friendly, PDF & Email





Source link


Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στη Φιλοσοφική σχολή Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε χτες, 20/03/24, σε ένα τετράτομο έργο, η ιστορία των 100 χρόνων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (1922-2022), της μεγαλύτερης κι αρχαιότερης ομοσπονδίας του Δημόσιου Τομέα!

Print Friendly, PDF & Email





Source link