Απόσυρση των κατηγοριών και προστίμων

2 Δεκεμβρίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόσυρση των κατηγοριών και προστίμων

 

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, εκατοντάδες πολίτες, αψήφησαν τις, με πρόσχημα την πανδημία, αντισυνταγματικές απαγορεύσεις και διαδήλωσαν, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Παρόλα αυτά η αστυνομία επιτέθηκε τραυμάτισε και συνέλαβε διαδηλωτές και επέβαλε εξοντωτικά πρόστιμα.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στη διάρκεια διαδήλωσης φεμινιστριών στο Σύνταγμα, ενώ σε ελέγχους υποβάλλονταν όλοι όσοι επεδίωκαν να συμμετέχουν στις συμβολικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, κατά τη διάρκεια της πανεργατικής απεργίας της 26ης Νοεμβρίου.

Τα παραπάνω περιστατικά αποτελούν έμπρακτη αμφισβήτηση του δικαιώματος της κοινωνικής διαμαρτυρίας, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση αφήνει ανοχύρωτο το ΕΣΥ με τραγικά αποτελέσματα, ενώ επιχειρεί να αποδιαρθρώσει τα εναπομείναντα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά την άμεση απόσυρση των κατηγοριών για τους συλληφθέντες, αλλά και την αφαίρεση των προστίμων στους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις κοινωνικής διαμαρτυρίας συνδικάτων και συλλογικών φορέων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Απόσυρση των κατηγοριών και προστίμων

Print Friendly, PDF & Email



Source link