Αποχή από όλα τα βαθμολογικά κέντρα των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

23 Ιουνίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποχή από όλα τα βαθμολογικά κέντρα των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., λαμβάνοντας υπόψη και τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην υποβάθμιση και τον εξοβελισμό από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση των καλλιτεχνικών μαθημάτων, των κοινωνικών επιστημών, της οικονομίας, της γεωπονίας και των φυσικών επιστημών.

Τα νέα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίου και Λυκείου που ανακοινώθηκαν, χωρίς καμία επιστημονική και παιδαγωγική  τεκμηρίωση, καταργούν σχεδόν όλα τα  γνωστικά αντικείμενα των Κοινωνικών Επιστημών, των Καλλιτεχνικών και γενικότερα της καλλιτεχνικής παιδείας στο ΓΕΛ, το μάθημα της έρευνας (project), μειώνουν τις ώρες της οικιακής οικονομίας στο Γυμνάσιο, πλήττουν τις οικονομικές επιστήμες στο ΓΕΛ και μειώνουν τις ώρες φυσικής, χημείας και βιολογίας σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Από τα νέα ωρολόγια προγράμματα, είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Παιδείας οραματίζεται ένα σχολείο αποστεωμένο από κάθε έννοια κοινωνικών αξιών, έρευνας, τέχνης το οποίο θα αποτελεί ένα ασφυκτικό εξεταστικό κέντρο, προθάλαμο των πανεπιστημίων

Παράλληλα,  το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των ΓΕΛ, με τις καταργήσεις μαθημάτων αφήνει έκθετους/ες χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που ουσιαστικά μένουν άνευ αντικειμένου διδασκαλίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, ώρα 13:00, στο Υπουργείο Παιδείας (Νερατζιώτισσα).

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Αποχή από όλα τα βαθμολογικά κέντρα των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Print Friendly, PDF & Email



Source link