Ανακοίνωση της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ για τη διαθεσιμότητα - απολύσεις

15 Σεπτεμβρίου 2013

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόικα τις επόμενες μέρες βάζει σε διαθεσιμότητα 12.500 Δημοσίους Υπαλλήλους για να τους οδηγήσει άμεσα στην απόλυση.

Η διαδικασία της διαθεσιμότητας δεν γίνεται για δημοσιονομικούς λόγους, αλλά είναι τιμωρητική, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Υπουργός Διοικητικής  Μεταρρύθμισης.

Η θέση της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ προς την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία ήταν ξεκάθαρη από την προηγούμενη διαθεσιμότητα κινητικότητα.

Ούτε μία διαθεσιμότητα ούτε μία απόλυση στο ΥΠ. ΕΘ. Α.


Ενίσχυση του πολιτικού προσωπικού με μετατάξεις και προσλήψεις διότι το ΥΠ.ΕΘ.Α. λειτουργεί σήμερα με το 40% των οργανικών θέσεων μετά το οργανόγραμμα Μανιτάκη.

Το ΥΠ.ΕΘ.Α. πρέπει να γίνει χώρος υποδοχής των συναδέλφων μας λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό.

Συνάδελφοι, 410 από εμάς οδηγούνται στην απόλυση, παρά τις διαβεβαιώσεις των κυρίων Αρχηγών και του κυρίου Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Αφανίζεται μία ολόκληρη κατηγορία συναδέλφων Υ.Ε. χωρίς να ελπίζει στο δικαίωμα εργασίας ξανά. Ενώ έρχεται δεύτερο κύμα τον Δεκέμβριο και με μία Κυβέρνηση που δεν βάζει κόκκινες γραμμές θα συνεχιστούν οι απολύσεις και το 2014, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να δώσουν τα αντικείμενα της εργασίας των απολυμένων στην Ιδιωτική πρωτοβουλία.

Συνάδελφοι, συμμετέχουμε όλοι και όλες στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18  & 19 Σεπτέμβρη!

Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 11:30 στην Πλατεία Κλαυθμόνος όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε μια λαοθάλασσα που θα τους αναγκάσει να αποσύρουν αυτές τις βάρβαρες πολιτικές.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων και του γενικού ξεσηκωμού των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση, η  ΠΟΕ-ΥΕΘΑ αποφάσισε 3ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη στις 12:00π.μ. και συγκέντρωση στην Πύλη Μεσογείων του Υπουργείου μας.

Κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να απουσιάσει από αυτή την μάχη. Μόνο αν νιώσουμε ότι έρχεται η σειρά μας, μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Παράλληλες δράσεις θα γίνουν την ίδια ημέρα και ώρα από τα Σωματεία μας σε όλη την Ελλάδα. Με ενότητα μαζική συμμετοχή και αγωνιστικότητα μπορούμε να κάνουμε την μοναδική δίκαιη απόλυση, με ανατροπή αυτής της πολιτικής των Μνημονίων που οδηγεί τον Ελληνικό λαό στην φτώχεια και στην ανέχεια.

Οι συνάδελφοί μας θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα συνεχίσουμε με αγώνα διαρκείας ώσπου να δικαιωθούν.

Συνάδελφοι,

Όλοι έξω από την πύλη στο Πεντάγωνο, να τους σταματήσουμε τώρα αύριο θα είναι αργά.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΥΕΘΑ

Κατεβάστε εδώ την ανακοίνωση.