Αλληλεγγύη και Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ

[ad_1]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλληλεγγύη και Συμμετοχή

στο Συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ οι οποίοι έξι μήνες τώρα αγωνίζονται ενάντια στην  εκποίησή της, το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου και την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά, όπως άλλωστε εκτιμούν και τα Σωματεία Εργαζομένων στην επιχείρηση ότι η ΛΑΡΚΟ είναι βιώσιμη. Έχει δυνατότητες να διασφαλίσει την εργασία σε 1200 εργαζόμενους σήμερα. Έχει τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες για να αναπτυχθεί και να προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας ακόμη. Αυτό θα γίνει μόνο αν παραμείνει κάτω από δημόσιο έλεγχο κι αν οι κυβερνήσεις αλλάξουν πολιτική απέναντί της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για:

•        Την απόσυρση του άρθρου 21 Ν. 4664/2020 και το σταμάτημα της εκκαθάρισης της Εταιρείας.

•        Την διασφάλιση του δημόσιου ελέγχου για την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της Χώρας.

•        Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

•        Την επαναφορά όλων των παράνομων και εξοντωτικών περικοπών που πραγματοποιήθηκαν με την ειδική διαχείριση. Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και την υπογραφή ΣΣΕ. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

•        Την αξιοποίηση εδώ και τώρα όλων των νέων χρηματοδοτικών προοπτικών της Ε.Ε (λόγω κορωναϊού) για την στήριξη ,τον εκσυγχρονισμό και τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ. Να ανοίξουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και να μπουν δισεκατομμύρια στα κρατικά ταμεία.

•        Την επαναφορά της παραγωγής στις πραγματικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ. Σήμερα με την μειωμένη παραγωγή στο 20% της πραγματικής, χάνονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που είναι πολύτιμα για την ΛΑΡΚΟ και την Εθνική οικονομία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα το Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020, ώρα 11:00πμ, στην Πλατεία Συντάγματος.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Αλληλεγγύη και Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ

Print Friendly, PDF & Email

[ad_2]

Source link