Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – Εκδήλωση για την Πρωτομαγιά

26 Απριλίου 2023


Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Φρατζή 10, Καλαμάτα τηλ.: 2721366720

Πρόεδρος: Δημήτριος Γ. Φαββατάς 6973341233, e-mail: dimitrisfavvatas@hotmail.com

Γραμματέας: Κώστας Γαλιώτος 6972219633 e-mail: k.galiotos@uop.gr

 

 

 

          Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποφάσισε να διευρύνει τη δράση του και παράλληλα με την καθιερωμένη συγκέντρωση και ομιλία ανήμερα της Πρωτομαγιάς διοργανώνει από κοινού με το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ της ΑΔΕΔΥ αύριο, Τετάρτη, 26.04.2023, στις 7.30 στο ξενοδοχείο ΡΕΞ μια ενημερωτική εκδήλωση τιμής και μνήμης για την ιστορία του εργατικού κινήματος και των πρωταγωνιστών του.

          Αρχικά, ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Κατσορίδας, θα αναφερθεί στην ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος ως τις μέρες μας και θα σταθεί ιδιαίτερα σε γεγονότα – σταθμούς της από γέννηση ως την ωρίμανσή του. Στη συνέχεια, η ιστορικός και υποψήφια διδάκτορας Σύγχρονης Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ηρώ Δεληγιάννη, θα μιλήσει για το τοπικό εργατικό κίνημα της Καλαμάτας και για την κορυφαία στιγμή του, την εξέγερση των λιμενεργατών το 1934.

          Αυτή η εκδήλωση αντικατοπτρίζει την ακλόνητη πεποίθησή μας ότι παράλληλα με όλες μας τις αγωνιστικές μας δράσεις ως θεσμικό όργανο οφείλουμε να αναδεικνύουμε την ιστορία του τόπου μας, κάτι το οποίο επιβάλλεται βέβαια να κάνουν και οι άλλοι φορείς της πόλης. Η Καλαμάτα διαθέτει μια πλούσια νεότερη και σύγχρονη ιστορία, η οποία δυστυχώς δεν έχει αναδειχθεί όπως της αξίζει. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις υπηρετούν αυτόν ακριβώς το σκοπό: ενισχύουν την εξωστρέφεια του φορέας μας, ενθαρρύνουν την συνομιλία του με την κοινωνία και το κυριότερο δίνουν την ευκαιρία στους πολίτες να γνωρίσουν κομμάτια του παρελθόντος, που για πολλούς από εμάς παραμένουν άγνωστα.

          Καλούμε, λοιπόν όλους και όλες, να παρακολουθήσουν αύριο τη συγκεκριμένη εκδήλωση, τους καλούμε και τους προσκαλούμε να ταξιδέψουν μαζί μας στην ιστορία, γιατί μόνο αν γνωρίζουμε το παρελθόν μας, μπορούμε να πορευτούμε με ασφάλεια στο μέλλον.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 26.4.23

Καλαμάτα_26.04.23

Print Friendly, PDF & Email





Source link