Να ανακληθούν άμεσα τα εξώδικα από τον Δήμαρχο Αλίμου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να ανακληθούν άμεσα τα εξώδικα από τον Δήμαρχο Αλίμου

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της το υπ’ αριθμ. 64/11-02-2021 Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ ΟΤΑ, θεωρεί  απαράδεκτη και καταδικαστέα την πρόσφατη ενέργεια του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, να αποστείλει εξώδικο σε Συλλογικότητες, Σωματεία ή Ομοσπονδίες που επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους να καταγγείλουν τον ίδιο και τη Διοίκηση του Δήμου, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους σε ανακοίνωση εργαζόμενης του Δήμου Αλίμου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας, τα Δημόσια πρόσωπα δέχονται κριτική για ενέργειες ή παραλείψεις, με την οποία, προφανώς, και μπορεί να διαφωνούν. Αποτελεί όμως ακραία αντιδεοντολογική συμπεριφορά να επιχειρείς να φιμώσεις φωνές που ασκούν δημόσια κριτική, «μοιράζοντας» εξώδικα σε συνδικαλιστικούς φορείς, που εκπροσωπούν εργαζομένους σε εργασιακούς χώρους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παραπάνω ενέργειες του Δημάρχου Αλίμου και τον καλεί να ανακαλέσει άμεσα τα εξώδικα και τις δικαστικές «απειλές».

Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν κατοχυρώσει με αγώνες το αναφαίρετο δικαίωμά τους να τοποθετούνται και να εκφράζουν δημοσίως τις απόψεις τους. Και το δικαίωμά τους αυτό δεν θα το εκχωρήσουν σε κανέναν.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Να ανακληθούν τα εξώδικα από τον Δήμαρχο Αλίμου

Print Friendly, PDF & EmailSource link

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial