[ΔΤ] ΠΟΕ/ΥΕΘΑ για την αξιολόγηση

1 Ιουλίου 2014

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο αγώνας για την ακύρωση των απολύσεων των συναδέλφων που βγήκαν σε διαθεσιμότητα και η κατάργηση του νόμου 4250/2014 για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει να απαντήσουμε μαζικά, συλλογικά και συντεταγμένα.

Η Π.Ο.Ε-Υ.ΕΘ.Α  με αποφάσεις στο Γενικό Συμβούλιο στις 26 Ιουνίου 2014, στοχεύει στην προκήρυξη όλων των θέσεων που καταργήθηκαν, την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων και την ακύρωση του νόμου της αξιολόγησης με συλλογικές δράσεις και νομικές διαδικασίες.


Οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε- Υ.ΕΘ.Α έχουν ως εξής:

  1. Να μην κάνει κανένας συνάδελφος αυτοαξιολόγηση μέχρι τις 15/7/2014 που λήγει η προθεσμία και μόνο την τελευταία μέρα να παραδώσει την έκθεση αξιολόγησης με τον τρόπο που περιγράφεται παρακάτω.
  2. Επιδόθηκε εξώδικο στους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Εθν. Άμυνας και Διοικ. Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, για την εφαρμογή του νόμου 4250/2014, με την γνωστοποίηση για το παράνομο της διαδικασίας.
  3. Άμεσα ασφαλιστικά μετρα, για την ακύρωση των  αποφάσεων του επιμερισμού και παράλληλα νομική διαδικασία για την ακυρότητα των αποφάσεων.
  4. Συνέχιση συλλογής υπογραφών.
  5. Επισύναψη στην έκθεση αυτοαξιολόγησης κειμένου που παραθέτουμε παρακάτω.
  6. Δελτίο τύπου που θα κοινοποιηθεί στα Μ.Μ.Ε, έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, σε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου και στα πρωτοβάθμια σωματεία μας, για να ενημερωθούν όλα τα φυσικά μας μέλη.

Μοναδικός στόχος του αγώνα μας είναι η ακύρωση του νόμου 4250/2014, στη πράξη και η τελική κατάργησή του. Παράλληλα να σταματήσει άμεσα η προώθηση ρυθμίσεων για την μισθολογική καθήλωση των υπαλλήλων που φτάνει ακόμη και στην θεσμοθέτηση ατομικού μισθού.

Συνάδελφοι, όλοι μαζί αντιστεκόμαστε στην αυτοαξιολόγηση που αποσκοπεί στην δημιουργία μόνιμου μηχανισμού απολύσεων, στην περαιτέρω μείωση των μισθών και τέλος στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και την μετάβασή του στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ της Π.Ο.Ε- Υ.ΕΘ.Α

[embeddoc url="https://poe-yetha.gr/wp-content/uploads/2017/07/POE_DT_axiologisi_300614.pdf" viewer="google"]