Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ για τις διαθεσιμότητα-κινητικότητα-απολύσεις

31 Ιουλίου 2013

Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι

Πεντακόσιοι συνάδελφοι μας μπαίνουν σε Διαθεσιμότητα-Κινητικότητα-Απολύσεις από το ΥΠΕΘΑ το Σεπτέμβριο. Πόσοι άλλοι θα ακολουθήσουν τον  Δεκέμβριο;;;;.

Οι διαβεβαιώσεις και οι δηλώσεις του Υπουργού ΄Αμυνας ήταν ένα τρικ εφησυχασμού. Θα είστε ο μόνος Υπουργός Άμυνας  της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έχει απολύσεις πολιτικού προσωπικού.


Αλήθεια κύριε Υπουργέ και κύριοι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων,   όταν μας διαβεβαιώνατε  ότι δεν θα επιτρέψετε καμία απόλυση στο Υπουργείο μας, τι εννοούσατε και πως το παλέψατε;;;;

Αφανίζετε μία ολόκληρη κατηγορία εργαζομένων στην Εθνική Άμυνα, οικογένειες οδηγούνται στην φτώχεια και στην εξαθλίωση και αυτό που θα καταφέρετε είναι να αποδυναμώσετε Στρατιωτικά Εργοστάσια, Ναυστάθμους και Υπηρεσίες από άκρως εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι απολύσεις στο ΥΠ.ΕΘ.Α. σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό συνταξιοδοτήσεων και της μειωμένης κάλυψης των υφιστάμενων οργανικών θέσεων, δεν οδηγούν στην προώθηση του έργου και της Αποστολής της Άμυνας της χώρας, αντίθετα μετατρέπουν το Υπουργείο Άμυνας σε Υπουργείο Στρατιωτικών, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία σύγχρονη Δημοκρατία.

Θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο σε κάθε απόλυση, δεν σας εμπιστευόμαστε πια, πήρατε μια «γενναία» απόφαση: να αποδυναμώσετε την Άμυνα της Χώρας.

Κύριε Υπουργέ, αναλάβατε τις ευθύνες σας και προστατέψτε την Άμυνα.

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΥΕΘΑ

Κατεβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου.