Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ την 14/12/12

16 Απριλίου 2013

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ εκτίμησε ότι από τα θέματα που έχουν τεθεί ως προτεραιότητες στην πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ ορισμένα βρίσκονται σε πορεία επίλυσης, ενώ κάποια συνεχίζουν να εκκρεμούν αρκετό καιρό τώρα.


  1. Εφαρμογή Ανθυγιεινού: Τα όποια προβλήματα και  δυσλειτουργίες έχουν προκύψει θα αντιμετωπισθούν με διοικητικό τρόπο.  Πρέπει να τονιστεί ότι η εφαρμογή του ανθυγιεινού στους χώρους εργασίας έχει ξεπεράσει το 95 με 96%.
  2. Φ.Π: Με τον τρόπο που χορηγήθηκαν τα ΦΠ του 2012 δημιούργησαν ανισότητες στα Γενικά Επιτελεία. Διεκδικούμε την καταβολή των Φ.Π. που υπολείπονται στο ΓΕΣ. Απαιτούμε  την συνέχιση καταβολής των ΦΠ  για το έτος 2013. Είμαστε οι χειρότερα αμειβόμενοι Υπάλληλοι  σε όλο το Δημόσιο.
  3. Κλείσιμο και μεταστεγάσεις Μονάδων: Αρχή της Ομοσπονδίας είναι οι συνάδελφοι των Μονάδων που κλείνουν, να τοποθετηθούν σε όμορες  Μονάδες εντός του ιδίου Νομού. Όλες οι παρεμβάσεις μας έγιναν και θα γίνονται προς την κατεύθυνση αυτή.
  4. Αναδιοργάνωση  Ενόπλων Δυνάμεων: Διεκδικούμε την συμμετοχή μας στις επιτροπές που εξετάζουν τα θέματα αναδιοργάνωσης σε όλα τα Επιτελεία, ώστε να μην σχεδιάζουν κάποιοι άλλοι  το εργασιακό μας μέλλον.
  5. Διαθεσιμότητα προσωπικού: Η Ομοσπονδία στηρίζει νομικά τους συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Διεκδικούμε για το Υπουργείο μας  κενές  θέσεις  ώστε να αναπληρωθούν από υπαλλήλους, μέσω της κινητικότητας, καθώς επίσης να χαρακτηριστούμε ως Υπηρεσία Υποδοχής, ώστε να ενισχυθούμε σε προσωπικό από τις μετακινήσεις συναδέλφων από άλλα Υπουργεία, Οργανισμούς και Υπηρεσίες. Με την συρρίκνωση των Μονάδων και Υπηρεσιών του ΥΠ.ΕΘ.Α μειώνεται η παραγωγική δραστηριότητα με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η είσοδος της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας με ακριβά κόστη  και αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες.
  6. Οργανωτικά θέματα: Το Γ.Σ. πήρε απόφαση να γίνει εφαρμογή των άρθρων 4 και 9 του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας, ενθαρρύνοντας τα σωματεία που δεν έχουν τα απαραίτητα μέλη για να εκλέξουν αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία να προβούν σε συνενώσεις σε επίπεδο περιφέρειας, καθώς επίσης  η  δημιουργία διακλαδικών σωματείων, όπου αυτό δεν είναι δυνατό.
  7. Οικονομικά: Έγκριση δαπανών της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ από 1/1/12 έως 30/9/12, οι οποίες ψηφίστηκαν ομόφωνα από το σώμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η 17η Ολομέλεια Διοικήσεων και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ , σύμφωνα με το κοινό ψήφισμα των παρατάξεων ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, καταδικάζουν την αντισυνταγματική και ανάλγητη στάση της Τρικομματικής Κυβέρνησης απέναντι στους συναδέλφους του ΥΠ.ΕΘ.Α. που απολύονται με το μανδύα της διαθεσιμότητας- κινητικότητας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους απολυμένους συναδέλφους μας καλύπτοντας τους δικαστικά μέχρι την δικαίωσή τους και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους σε όλα τα Υπουργεία, ΟΧΙ μόνο σε όσους απολύθηκαν τώρα, αλλά θα είμαστε εδώ και για αυτά που έρχονται.

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΥΕΘΑ