Ανακοίνωση της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ για κινητοποιήσεις

9 Οκτωβρίου 2011

Συναδέλφισσες –οι,

Τα νέα μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου,  που κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» (πολυνομοσχέδιο) οδηγούν το Πολιτικό Προσωπικό του ΥΠΕΘΑ στην:

  • Εξαθλίωση (Μείωση μισθών από 50 έως 250 ευρώ)
  • Ανεργία (Κατάργηση οργανικών θέσεων σε ποσοστό 60%)
  • Περιθωριοποίηση και αφανισμό (Απομάκρυνση του 10% του προσωπικού με το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς)

Παράλληλα, εκχωρείται έργο και αρμοδιότητες του Πολιτικού Προσωπικού (Εργοστάσια – Ναύσταθμοι – Αεροδρόμια) στο περίφημο ιδιωτικό κεφάλαιο (επενδύσεις) ξένων και ντόπιων συμφερόντων.

Επιπλέον, επιβάλλεται καθεστώς  άνισης  μεταχείρισης του  πολιτικού  και στρατιωτικού προσωπικού του Υπουργείου μας, οδηγώντας  σε πλήρη στρατιωτικοποίηση του ΥΠΕΘΑ   (Γιατί άραγε  δεν εφαρμόζονται οι ίδιες διατάξεις και για το ένστολο προσωπικό;)

Κύριοι,

Αντιπρόεδρε και Υπουργέ Εθνικής Οικονομίας,  Ε.Βενιζέλο

Υπουργέ Εθνικής Άμυνας, Π.Μπεγλίτη

Υφυπουργέ Εθνικής Άμυνας , Κ.Σπηλιόπουλε

Για μια ακόμη φορά ΔΙΑΨΕΥΣΑΤΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ δέκα χιλιάδων (10.000) φτωχών , όπως πολλές φορές ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΤΕ, οικογενειαρχών  με τις εξαγγελίες σας για αυξήσεις στους μισθούς των πολιτικών υπαλλήλων (οι φτωχότεροι του Δημοσίου) και την εξαίρεση από την «εφεδρεία» - «απόλυση».

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ = ΑΠΟΛΥΣΗ

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ όλες οι κενές οργανικές θέσεις και όσες προκύψουν από το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, εντός του 2011.

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ για το 2012 το 30% των οργανικών θέσεων ανά κλάδο και ειδικότητα (των ήδη υπηρετούντων) με την επανεξέταση – επαναξιολόγηση – συγχώνευση Υπηρεσιών, Μονάδων και προσωπικού.

Με λίγα λόγια σε σύντομο χρονικό διάστημα «αδειάζουν» τα Εργοστάσια, Αεροδρόμια, Ναύσταθμοι,  οι μονάδες και υπηρεσίες από πολιτικό προσωπικό και ταυτόχρονα αποκλείουν κάθε προοπτική για μελλοντικές προσλήψεις. Οι προσλήψεις ΕΠΟΠ (προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ) θα αποτελούν πλέον την κύρια και επίσημη  δυνατότητα προσλήψεων προσωπικού. Έτσι η κυβέρνηση παρά τις πομπώδεις δηλώσεις της περί αναγνώρισης του ρόλου και αξιοποίησης του πολιτικού προσωπικού, ικανοποιεί την χρόνια επιθυμία όλων των συντηρητικών δυνάμεων για ένα υπουργείο καθαρά στρατιωτικοποιημένο, απαλλαγμένο από την παρουσία του πολιτικού προσωπικού.

ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΝΤΑΙ οικονομικά, όσοι μπουν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και εφεδρεία, καθώς ΜΥ ηλικίας 53 ετών θα κληθούν για τα επόμενα δύο χρόνια να συντηρήσουν τις οικογένειές τους με ΜΙΚΤΟ μισθό αποκλειστικά το 60% του βασικού  που ελάμβαναν κατά το χρόνο εισόδου τους στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, δηλαδή 400-700 ευρώ κατά μέσο όρο. Για τις αποδοχές περίπου τα ίδια ισχύουν και για τους ΣΕΙΔ συναδέλφους, ενώ ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστο αν μετά το τέλος του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος και της εφεδρείας θα δικαιούνται σύνταξης ή θα περιμένουν να συμπληρώσουν τα κατά περίπτωση, από τους τελευταίους συνταξιοδοτικούς νόμους, όρια ηλικίας.

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ οι εργαζόμενοι στην Άμυνα, στην συντριπτική  τους πλειοψηφία, γιατί με τους νέους μισθούς βλέπουν τα ήδη χαμηλότατα εισοδήματά τους να μειώνονται από 50 έως 250 ευρώ, (κατάργηση του κινήτρου απόδοσης, του επιδόματος οικογενειακών βαρών σε όσους δεν έχουν ανήλικά ή προστατευόμενα παιδιά, κατάργηση του ΔΦ ΠΑΡΟΧ.(176 ευρώ), αλλά και από τον τρόπο κατάταξης σε βαθμούς (βαθμοί= βασικοί μισθοί και κλιμάκια- Διαφορά από 3 έως 5 μισθολογικά κλιμάκια).

Επιπρόσθετα, αφαιρείται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, στο οποίο ορίζεται πλαφόν 150 ευρώ,  ενώ το ποιοί, πόσο και πότε το δικαιούνται θα καθοριστεί αργότερα με ΚΥΑ.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών οδηγούν αναπόφευκτα στη πτώχευση τα νοικοκυριά των εργαζομένων στην  Άμυνα.

Τελικά, για τους εργαζόμενους στην Άμυνα το νέο μισθολόγιο, όχι μόνο δεν τους αναβαθμίζει και δεν τους δικαιώνει έστω κατ’ ελάχιστο, αλλά αντίθετα επιβαρύνει δραματικά την ήδη άσχημη οικονομική τους κατάσταση και στο μέλλον.

ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΑ

  • Γιατί για μια ακόμα φορά οι φτωχοί υπάλληλοι του Άμυνας γίνονται φτωχότεροι
  • Γιατί δεν εξαιρούνται λόγω της ιδιαιτερότητας του ΥΠΕΘΑ, όπως οι ένστολοι συνάδελφοί μας
  • Γιατί όχι μόνο δεν αξιοποιούν, όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το ρόλο του πολιτικού προσωπικού στο ΥΠΕΘΑ, αλλά αντίθετα το καταργούν και εκχωρούν το έργο του στην Ιδιωτική Πρωτοβουλία.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ του Υπουργείου μας αυτή την ύστατη ώρα της επεξεργασίας του Σχεδίου Νόμου  με θέματα: « Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015»  να παρέμβει ώστε να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία του Υπουργείου μας λόγω του καθοριστικού και ιδιαίτερου  ρόλου που του έχει ανατεθεί, δηλαδή  της  διαφύλαξης της   εθνικής ασφάλειας

  1. Εξαιρώντας από την εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις τους εργαζομένους σ’αυτό.
  2. Αυξάνοντας τις πενιχρές αποδοχές των εργαζομένων

Συναδέλφισσες –οι,

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

  • Σε 3ωρη στάση εργασίας  την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 από ώρα 07:00 πμ έως 10:00 πμ.
  • Την ίδια ημέρα και ώρα θα πραγματοποιηθεί  κεντρική συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στην Πύλη Μεσογείων και  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  σε τοπικό επίπεδο, πανελλαδικά, από τα σωματεία – μέλη της Π.Ο.Ε  - Υ.ΕΘ.Α.
  • Στις  αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που θα αποφασίσει  το προεδρείο της ομοσπονδίας μας, σε συνεργασία με τα σωματεία-μέλη  έως  την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
  • Στη συγκέντρωση- συλλαλητήριο – πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών μαζί με όλες τις ομοσπονδίες του Δημοσίου και την ΑΔΕΔΥ  το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011  (Προσυγκέντρωση στα ΓΡΑΦΕΙΑ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ,  ΦΕΙΔΙΟΥ 10 στις 09:30 πμ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ